Суспільство

У Менському зоопарку чекають на поповнення, а ведмедиця Ніка заснула

Якщо йдеться про Менський зоопарк, у багатьох жителів Чернігівщини підвищується настрій. Звіринець до вподоби і дорослим, і дітям. Бо тут відвідувачі можуть дізнатися багато нового про диких тварин, у теплу пору року відпочити в тіні дерев, подивитися на екзотичне озеро, в якому живуть різновиди птахів: білі лебеді, крякви, гуси. Можуть сфотографуватися на згадку.

Зрозуміло, що найцікавіше в зоопарку, коли надворі тепло. А нині – зима, яка для українців є найтяжчою за всю історію нашої незалежності. А як у теперішніх реаліях живеться братам нашим меншим?

«Все добре, як було, так і є. Їжі вистачає, все чисто і гарно. Звірі не в біді через ситуацію в державі. У нас кожну тваринку всі люблять і доглядають.

Щоправда, як торік важкі події на Чернігівщині були, то доводилося непросто – світло вимикали, тому обігріватися буржуйками та твердопаливним котлом. Але харчування тварин точно не страждало», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Готенко, заступник директора Менського зоопарку.

Оскільки надворі зима, багатьох цікавить поведінка ведмедів – своєрідних біологічних барометрів. Клишоногих у зоопарку троє.

«Ведмедиця Ніка приснула, нині не виходить. Пару днів, як у барлозі. Раніше було, що засинала на добу чи дві, але, мабуть, погода з плюсовою температурою трішки перебила їй сон – зимову сплячку.

Двоє інших ведмедів тільки ночами сплять. Вони вже прокинулися від зимового сну», – розповів Сергій Готенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять років ув’язнення отримав державний виконавець з Чернігівщини за хабар

Добре почуваються й інші тваринки, зокрема копитні, хижаки та пташки.

«Догляд за ними хороший, їжі вдосталь, не бідують. Не мерзнуть, обігріваємо їх. Використовуємо буржуйки, якщо більші морози і треба тварин зігріти. Де газові котли, де електричні використовуємо. У ведмедів, левів, тигрів є спеціальні будки і вони в них не мерзнуть. Нині світло поки не відключають, то трішки легше», – розповідає заступник директора Менського зоопарку.

Традиційно щороку навесні в зоопарку чекають на поповнення – народження малюків. Але поки тримають інтригу, не розповідають, кого саме чекають.

«Як тільки «знайдуться», розповімо. Це йдеться про пташок і тварин, дасть Бог, і молоді хижаки будуть. Нехай народяться, а тоді розкажемо», – запевнив Сергій Готенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button