Суспільство

У Менському зоопарку народилися нові тваринки, а ведмеді не сплять

До закінчення нинішньої зими – усього кілька календарних днів. Оскільки холодна пора року завжди є випробуванням і непростою для всіх, вирішили з’ясувати, як пережили зиму підопічні Менського зоопарку.

«Усе нормально, зиму пережили добре. Кормів вистачило, нещодавно в нас сталося поповнення. Із великих тварин народилися буйвол і віслючок. Сподіваємося, в подальшому в нас ще буде приплід. Але це трошки пізніше має статися», – у коментарі для ЧЕline зазначила директорка Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Менському зоопарку розповіли про подальшу долю тигра-вбивці

За її словами, нині в зоопарку готуватимуться до весни. Тим паче, що цьогоріч заклад святкуватиме своє 45-річчя.

«Треба трохи навести порядок на нашій території. Якщо все буде добре, то у нас серед планів є ідеї якось відзначити цю дату. Хоч би для дітей, але свято плануємо зробити», – повідомила Зінаїда Максименко.

Заклад також планує купити нових тварин.

«Ще відбуватиметься тендерна процедура. Тому нині про це говорити зарано. Але відомо, що це будуть дрібні хижаки», – розповіла директорка.

До речі, вона також повідомила, що з тигром, який рік тому загриз під час годування завідувача секції диких тварин, наразі все добре.

Те, що весна вступає у свої права, можна стверджувати, спостерігаючи за ведмедями.

«Ведмеді в нас і не заходили особливо у сплячку, одна тільки Ніка у нас, як завжди, спала. Але цьогоріч можна сказати, що не міцно. Виходила завжди, їла. Решта ведмедів нинішньої зими в нас взагалі не спали. Мабуть, тому що зима видалася м’яка», – сказала Зінаїда Максименко.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button