Суспільство

У Менському зоопарку ведмедиця спить, а двоє ведмедів гуляють

Період холодів – некомфортний не тільки для людей, а й для тварин. Зокрема, всі знають, що взимку для ведмедів притаманно впадати у сплячку, і прокидаються вони вже навесні, коли для тварин з’являється достатня кількість їжі. Принаймні, така ситуація – у дикій природі.

До речі, торік ведмеді на Чернігівщину заходили. Але зустріч із клишоногими в лісі для людини може закінчитися трагічно. А ось безпечно за ведмедями можна поспостерігати в Менському зоопарку, де живуть два ведмеді та ведмедиця Ніка. 

«У нас ситуація з ведмедями така, як і торік: ведмедиця Ніка спить уже з місяць, а хлопчики гуляють. Ніка щороку залягає спати. Але якщо хлопчики не сплять, то це означає, що холоди небудуть дуже довгими. Навпаки, скоро прийде тепло», – зазначає Зінаїда Максименко, директорка зоопарку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно споживати Хрещенську воду та куди подіти торішні запаси: коментар чернігівського священника

Зрозуміло, що, окрім ведмедів, у зоопарку живе чимало інших тварин. Тож чи комфортно вони почуваються в сезон холодів?

«Кому як. Мавпочкам ми трішки додаємо тепла, коли прохолодно. Так само і для різних видів папуг. Страуси деякі  на вулиці. А деяким, кому прохолодно, підігріваємо приміщення, щоб не мерзли. 

Є види, які не бояться холоду. Але все одно, якщо морози, то їм теж не дуже комфортно. Використовуємо більше підстилки для тварин. А це більші витрати. Кормів додаємо, коли холодно, бо на холоді тварини більше витрачають енергії. Левам раціон збільшуємо, бо вони теж бояться холодів, то нині їх більше підгодовуємо, водичку теплу даємо. Взагалі для більшості тварин водичку підігріваємо. 

Переважно для всіх своїх тварин, особливо теплолюбних, ми забезпечили теплі приміщення.

Дрова є, харчі є, приміщення підігріваємо», –пояснила директорка. 

Ірина Осташко

Фото ілюстративне

Ще статті по темі

Back to top button