Суспільство

У Михайло-Коцюбинській гімназії облаштовують ресурсну кімнату

Начальниця відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської ОТГ Лідія Гаєвська  під час прес-туру до громади презентувала журналістам ресурсну кімнату в гімназії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городнянській ОТГ реалізують проєкт Бюджету участі

«Ресурсна кімната — це окрема, спеціально облаштована кімната для дітей з особливими освітніми потребами, де відбувається навчання за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога та психологічна і фізична адаптація дітей з інвалідністю, — розказала Лідія Гаєвська. – У нашій гімназії є інклюзивні класи. Тут діти з особливими освітніми потребами під наглядом педагогів або з їхньою допомогою набувають навичок самообслуговування, які допоможуть їм адаптуватись у соціумі».

Приміщення ресурсної кімнати поділене на зони: побутово-практичну, фізкультурно-оздоровчу та навчально-пізнавальну. У першій зоні створюється простір, який виконує функції кухні та їдальні. У останній здійснюється процес навчання у групах або індивідуально.

«Ресурсна кімната в гімназії дуже необхідна, дітям тут дуже подобається проводити час. До нового навчального року ми плануємо сюди ще дещо придбати, наприклад, сухий басейн», — зазначила начальниця відділу освіти.

На створення ресурсної кімнати в Михайло-Коцюбинській гімназії залучалися кошти як державного бюджету (субвенція на інклюзивну освіту), так і громади.

Прес-тур до Михайло-Коцюбинської громади відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Чернігівське РВ АМУ

Ще статті по темі

Back to top button