Суспільство

У Мінрегіоні вважають, що створити ОТГ на деяких територіях Чернігівщини буде непросто

14 січня у Києві відбулися консультації зі створення перспективного плану Чернігівської області.

Це вже 16 регіон, щодо перспективного плану якого останніми тижнями у Києві пройшли консультації за участі представників ОДА, місцевого самоврядування, народних депутатів та профільних асоціацій.

DSC_0057

«За результатами проведених консультацій вже бачимо, що на деяких територіях остаточні рішення із створення об’єднаних громад будуть непростими. Але ці рішення облдержадміністраціям і Уряду треба приймати, займаючи державницьку позицію. Отже майбутні конфігурації громад мають бути зрозумілими і обґрунтованими, а головне -параметри громад мають бути такими, щоб забезпечити їх сталий розвиток та надання якісних публічних послуг. Для цього потрібен діалог не лише на рівні області і державної влади, а й з територіальними громадами. Тому наголошую, що наші дискусії – не мають стати останнім серйозним обговоренням перспективних планів, а навпаки – бути стимулом для проведення в найкоротші терміни діалогів у районах і громадах, де є складності з формуванням спроможних громад», — сказав В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина – у трійці лідерів за результатами децентралізації

«Сподіваюся, що ми спільно з народними депутатами, міністерством та ОДА зможемо вийти на максимально якісні перспективні плани. Ми як представники державної влади повинні взяти на себе за це відповідальність. Важливо, щоб ці плани розроблялися і приймалися відкрито за результатами діалогів на усіх рівнях», — зазначив під час консультацій Віталій Безгін, народний депутат, голова підкомітету з питань адмінтерустрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Децентралізація влади

Ще статті по темі

Back to top button