Суспільство

У наступному році у Чернігові запрацює нова зливна станція

Однією з екологічних проблем Чернігова залишається ситуація з несанкціонованими скидами рідких нечистот мешканцями неканалізованого приватного сектору. Вирішити проблему допоможе запуск нової сучасної зливної станції, будівництво якої завершується на каналізаційних очисних спорудах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Сьогодні у центрі Чернігова буде обмежено рух транспорту

Діюча зливна станція не відповідає сучасним вимогам до прийняття рідких побутових відходів. На станції відсутня автоматизація та лабораторний контроль процесів зливу, через що обсяги прийнятих стоків у 10 разів менше нормативних. Саме приміщення станції напівзруйноване та розташоване поблизу житлових будинків, що створює незручності для мешканців міста. Починаючи з 2021 року діюча по вулиці Ушинського зливна станція припинить своє існування.

Замість неї в районі села Гущин на території каналізаційних очисних споруд міста запрацює сучасна станція приймання стоків типу STZ211, продуктивністю 60 мЗ/год, виробництва фірми ЕNКО (Польща), яка вже надійшла до КП «Чернігівводоканал» і зараз ведуться роботи з її монтажу.

Загальна кошторисна вартість будівництва – 8451,156 тис. грн в т.ч.:

будівельні роботи                – 2228,509 тис.грн;

вартість устаткування         – 4466,519 тис. грн;

інші витрати                          – 1756,128 тис.грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Ще статті по темі

Back to top button