Суспільство

«У них є трошки грошенят, ось вони щось і починають мудрити», — оцінка децентралізації «по-сновськи»

Бажання створювати об’єднані територіальні громади не підтримується чиновниками з районних державних адміністрацій.

Така тенденція вже поширилась на Сновський район.

Відкрито негативно висловився голова Щорської РДА Валерій Радібеда щодо бажання окремих сіл об’єднуватись в громади незалежно від райцентру.

«Я, звісно ж, ставлюсь негативно. Які вони створять громади, якщо за постановою Кабміну кількість членів громади має становити не менше 5 000. Де вони наберуть таку кількість? Я за те, щоб був один район – одна громада. Ми дали «клич», 16 сільських рад погодились, а ці …

У них трошки грошенят є, ось вони щось і починають мудрити (створювати окремі об’єднані територіальні громади). Хоча самі вони не виживуть. Вони вже зараз на районний бюджет повіддавали дитячі садки та школи».

Також Валерій Радібеда спростував інформацію про те, що він ігнорує сільських голів, які хочуть реальної децентралізації в своїх селах, – не запрошує на святкування Дня Незалежності та не приходить на сходи сіл.

«На святкування Дня Незалежності запрошені голови всіх сільських рад. Але ті, що так сказати, «мудрять», не приїдуть із якихось там причин. Кажуть, у себе проводитимуть. Ну, будь ласка, проводьте.

А що стосується того, що мене запрошували до Кучинівки на схід села і я не приїхав, то я в цей час був у відпустці».

Теза «один район – одна громада», схоже, стала неписаним правилом чиновників області, які продовжують відлякувати жителів «бунтарських» сіл, відкидаючи думки про «самостійність».

Ще статті по темі

Back to top button