Суспільство

У Ніжині казарму реконструюють під житло

1 лютого відбулася нарада робочої групи з питань надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури.

Перший заступник міського голови Григорій Олійник ознайомив присутніх із розпорядженням міського голови №70 від 26 березня 2018р. «Про створення робочої групи з питань надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури». Також додав що ведеться спільна робота УЖКГ та Б та відділу НС та ЦЗ населення  щодо обстеження небезпечних об’єктів.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов коротко повідомив присутніх про результати обстеження аварійних споруд, а саме:

– Будівля бані по вул. Козача. Частково відсутній колючий дріт у віконних отворах головного та зворотнього фасадів. На даний час даний об’єкт готується до продажу (зауважив Григорій Олійник).

– Будівля колишнього дитячого садочка по вул. Шевченка, 97 Е. Частково відсутні дошки у віконних та дверних отворах першого поверху та підвалу (даний об’єкт може фінансуватися за рахунок коштів ДФРР по відновленню функціонування як дитячий дошкільний заклад – зазначив Григорій Олійник).

– Недобудована будівля ветлікарні по пров. Новому, №6А, с.Вертіївка. Поступове руйнування несучих та огороджувальних конструкцій.

– Будівля колишнього дитячого садочка по вул. Кармелюка. Руйнування несучих конструкцій під дією атмосферного впливу та розбирання стін сторонніми особами.

– Будівля колишнього клубу по вул. Воздвиженська. Руйнування перегородок та обвалення цегляної кладки.

Григорій Миколайович також надав пояснення по деяким об’єктам:

– Казарма по вул. Л. Толстого. Необхідно виставити будівлю на продаж для подальшої реконструкції під житло, оскільки даний об’єкт неможливо утримувати за рахунок міського бюджету.

– Колишній дитячий садок по вул. Овдіївська, 198 е. Об’єкт знаходиться за межею міста, необхідно змінити цільове призначення земельної ділянки. Проблему також становить фактична відсутність інженерних мереж.

– Недобудований шляхопровід на об’їзній дорозі. На даний час знаходиться за межею міста, проте входить до меж перспективного приєднання.

Підвівши підсумки наради були надані доручення та рекомендації відповідним відділам та службам щодо вжиття заходів по експлуатації аварійних споруд.

Ще статті по темі

Back to top button