Суспільство

Науковець розповів про чупакабру на Чернігівщині

ЧЕline вже інформував, що в приватному секторі Ніжина неподалік приміщення колишньої «Лабораторії скануючих пристроїв» знайдено мертвих курей. З огляду на відсутність крові на тушках птахів, у соцмережах обговорюють різні версії того, що відбулося. І знову згадали про чупакабру, мовляв, це її витівки.

Жителі області навіть почали наводити факти з власного життя, що могли б підтвердити існування цієї істоти, а також те, що вона дійсно проживає на території Чернігівщини.

t93sdy8m6goЗокрема, з’ясувалося, що близько двох років тому в Комарівці Борзнянського району в одному господарстві систематично зникали кролі. І місцеві жителі грішили на горезвісну чупакабру.

Є також інформація, що цьогоріч у липні один господар вийшов у сад, де був вкушений за ногу твариною. Схопивши травматичний пістолет, він зміг убити її, після чого закопав у власному саду. У соцмережах навіть викладали фотографії цієї істоти.

Про причини масової загибелі курей ЧЕline поцікавився в чернігівського зоолога Олександра Федуна.

«Якщо загибель птахів настала внаслідок фізичної дії і без крові, то це дуже схоже на куницю. Це типова поведінка для тварини. При чому людям здається, що жодного фізичного контакту не було, бо під пір’ям сліди фізичного впливу непомітні. До того ж, осінь – це період, коли тварини готуються до зимівлі. Тож у багатьох із них почалися так звані заготівлі надлишку їжі, якщо, звісно, є така можливість. Хижаки полюють із певним надлишком, щоб потім десь сховати здобич чи закопати у якомусь місці. Якщо ж кури загинули самі, то це – хвороба. Тоді треба звертатися до санепідстанції», – сказав фахівець. Насамкінець розмови Олександр Федун запевнив, що ніякої чупакабри немає, і що це все вигадки.

Ще статті по темі

Back to top button