Суспільство

У Ніжині обрали депутатів молодіжної ради

Днями відбулося засідання Робочої групи з питань формування персонального складу Молодіжної ради Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. На ньому відібрали кандидатів, які ввійдуть до складу молодіжного консультативно-дорадчого органу міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська міська рада затвердила склад молодіжної ради

Раніше було оголошено про відбір бажаючих, які хочуть стати депутатами Молодіжної ради. Кандидати мали подати необхідний пакет документів (подання від навчального закладу, громадської організації ініціативної групи та резюме з описом досвіду громадської активності) та заповнити анкету в електронному вигляді. До відділу у справах сім’ї та молоді виконкому надійшло 29 анкет. Робоча група, проаналізувавши резюме кандидатів, мотиваційні листи та подання, відібрала 22 представники молодіжної громади Ніжина:

«Формування молодіжних рад при виконавчих комітетах, органів місцевого самоврядування ОТГ є кроком вперед в розвитку громади, що проявляється в ухваленні рішень з залученням активної молоді, діяльності та координації молодіжних осередків на місцевому рівні, — вважає консультант з юридичних питань Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України Дмитро Іванов. — Адже процес децентралізації влади формує новий підхід організації діяльності – від «роботи з молоддю» до «молодіжної участі».

«Реформа місцевого самоврядування передусім спрямована на забезпечення спроможності громад самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення. Один із важливих чинників формування спроможної громади є кадровий потенціал – наявність висококваліфікованих, професійних спеціалістів, що забезпечують функціонування інфраструктури та економічний розвиток», — каже консультант проекту USAID ПУЛЬС.

І додає — в умовах децентралізації ядром молодіжної інфраструктури територіальних громад є новостворені молодіжні ради при виконавчих комітетах рад об’єднаних територіальних громад. Первинними завданням яких є спонукання влади до діалогу, ініціатива та участь молоді в розвитку сфер управління громади.

Перше засідання Молодіжної ради Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади заплановане на 21 травня 2019 року.

Ще статті по темі

Back to top button