Суспільство

У Ніжині створять сервісний центр для гелікоптерів

У Ніжині створять сервісний центр для французьких гелікоптерів Airbus Helicopters, перші чотири з них підрозділи Міністерства внутрішніх справ отримають уже до кінця 2018 року.

Про це сьогодні, 25 вересня, під час робочої поїздки на Чернігівщину, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє Ukrmilitary.

«Тут, у Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для Служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені всіма видами спецтехніки, системами відеонагляду, можливостями для десантування тощо. Це новий рівень професійної якості нашої роботи: коли щось трапляється, що потребує концентрації, всі вертолітні сили МВС будуть спрямовані в одне місце. Так працюють жандармерія і поліцейські сили в усьому. Тут змінюється і специфіка нашої роботи. Ми переходимо у світ нових технологій», – розповів Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ганебний стан катера «Прилуки» унеможливив його окупацію

Міністр зазначив, що цього року на потреби підрозділів МВС надійдуть перші чотири французькі вертольоти. Три машини працюватимуть у підрозділах ДСНС – це гелікоптер H-225, обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще одна машина Н-225 надійде у авіапідрозділ Національної гвардії.

Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters на ніжинській авіабазі збудують оснащені чотири ангари.

У ДСНС також сподіваються, що після розширення вертолітного парку рятувальники зможуть нести посилену службу і в Південному регіоні країни та виконувати пошукові операції на морі.

Для нових гелікоптерів уже почали готувати льотний склад, який навчатимуть у Франції.

Ще статті по темі

Back to top button