Суспільство

У Ніжині увімкнули ще чотири світлофори-підсвітки

Ще 4 пішохідних світлофори-підсвітки увімкнено у Ніжині. Цього разу працівники з дільниці освітлення вулиць міста КП «ВУКГ» підключили такі світлофори по вулиці Незалежності.

Про це повідомляє міська рада.

Пішохідні переходи завжди були і є ділянками проїзної частини з підвищеним ступенем уваги та небезпеки, а враховуючи реалії сьогодення є вкрай небезпечними в темний період доби.

На центральних вулицях над пішохідними переходами є консолі які містять два світлофори та ліхтарі додаткового підсвічення території переходу. Світлофори працюють цілодобово в режимі мигання ліхтарів помаранчевого кольору, а помаранчевий, на рівні з жовтим кольором, як відомо, згідно Правил дорожнього руху, є кольорами уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сталася ДТП (Фотофакт)

Раніше, увімкнути ці світлофори не було технічної можливості, бо було відсутнє живлення в тих локаціях. Електриками КП «ВУКГ» було змонтовано окрему спеціальну лінію живлення для цих світлофорів довжиною в 600 метрів з вмонтованими датчиками ступеня освітленності.

«Світлофори-підсвітки» будуть працювати цілодобово, а освітлення пішохідних переходів вмикатиметься у автоматичному режимі завдяки електричним датчикам, що “стежать” за ступенем рівня освітленості навколо переходу і вмикають освітлення коли на вулиці стає темно.

Відтепер, у місті вже працює 28 таких світлофорів.

Зроблено черговий крок до покращення безпечного перетину проїзної частини центральних вулиць Ніжина у спеціально для цього відведених місцях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button