Суспільство

У Ніжині відкрили меморіальні дошки на честь загиблих випускників

Учора, 8 листопада, в Ніжині відбулося відкриття меморіальних дощок на базі НВК №16 «Престиж» на честь загиблих випускників – Динька Юрія та Касьянова Івана.

Про це повідомляють у Ніжинській міськраді.

Церемонія відкриття меморіальних дощок відбулася за участі керівництва міста, батьків, колег, рідних, друзів, жителів громади, учнів і педагогів.

«Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших полеглих Захисників. Кожна меморіальна дошка полеглим у війні ніжинцям – це збереження пам’яті про їхнє життя та подвиги у війні. Вічна пам’ять та честь, вічна слава воїнам», – зазначив міський голова Олександр Кодола.

Меморіальні дошки відкрили найближчі родичі загиблих Захисників.
Пам’ять загиблих Захисників Юрія Динька та Івана Касьянова ніжинці вшанували хвилиною мовчання й поклали квіти до меморіальних дощок.

Динько Юрій (10.05.1982 – 19.03.2022)
Військовослужбовець ВЧ м. Ніжина, випускник 9 класу 1997 року гімназії №16 із поглибленим вивченням англійської мови м. Ніжина.
Загинув під час захисту рідного міста внаслідок ворожого вогню БПЛА. Нагороджений медаллю «Захисник України».

Касьянов Іван (14.09.1993 – 18.01.2023)
Прапорщик служби цивільного захисту, бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Спеціального авіаційного загону ДСНС України, випускник 11 класу 2009 року гімназії №16 м. Ніжина.

Загинув під час виконання службових обов’язків в авіакатастрофі в Броварах.
Слава Україні! Героям Слава!
Вічна пам’ять мужнім воїнам!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button