Суспільство

У ніжинських батьків-випивох забрали малолітніх дітей

Чергову справу про ніжинських горе-батьків розглядали 27 червня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради. На кону було серйозне рішення – про негайне відібрання дітей у батьків, повідомляє topnizhyn.com.

Як зазначила начальниця профільної служби Наталія Рацин, проблемна сім’я, про яку йдеться, перебувала на обліку й раніше. У матері-одиначки на початку червня вже забирали діток (новонародженому немовляті нема й місяця, старшій дитині 3 рочки, середній – рік), адже «ненька» запила. Цей факт соцпрацівники виявили цілком випадково. Тоді, до речі, зробили тест на алкоголь у крові матері та виявили вражаючий показник у 2,2 проміле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатодітні родини Ніжина отримали подарунки

Однак на численні вмовляння батьків, які обіцяли зійти з кривої дороги, комісія із захисту прав дітей повірила, що зміни будуть, й ухвалила рішення повернути дітвору до родини.

Але не минуло й пів року, як батьків знову випадково виявили п’яними. За кілька днів горе-батьків викрила медсестра, яка поїхала на огляд немовляти і вжахнулася.

Профільні служби негайно зреагували і буквально з боєм знову забирали дітей. Батьки напідпитку, окрім трьохповерхової лайки, застосували й важку артилерію – кидали у службовців каміння (!).

Іншого шляху не було, адже соцпрацівники цього разу виявили ще більше зухвалості. Останньою краплею стала закисла молочна суміш у пляшечці, не кажучи вже про занедбаний вигляд старшої малечі.

Виконком вирішив забрати дітей у батьків. Надалі героїв цієї історії позбавлять батьківських прав, адже, за словами Наталії Рацин, за 22 роки роботи такого вона не бачила.

На цьому крапка у справі не ставиться. Дітей хочуть віддати бабусі з дідусем. Також ще буде рішення суду.

 – Можливо якби була кримінальна відповідальність за такі злочини проти дитини і дитинства, подібних історій було б значно менше, – звучали актуальні думки членів виконкому. – Адже такі матері ніде не працюють і живуть за рахунок того, що Бог дав, – за рахунок дітей.

Ще статті по темі

Back to top button