Суспільство

«Розібраний. Ліквідований. Збанкрутілий»: «відлуння» аеропорту під Черніговом

Аеропорт поблизу села Шестовиця, що поряд із Черніговом, був збудований у 80-х роках. Працював до 1994 року. Здійснювались внутрішні польоти в межах України, були й міжнародні рейси.

Сьогодні про аеропорт можна тільки згадувати як про минуле, що ніколи не повернеться. Фейсбучна спільнота «Фото старого Чернігова» вже викладає як раритетні фото тепер занедбаного летовища. Люди в коментарях згадують, як літали «за тридев’ять земель, як будували».Screenshot_2Screenshot_1 Screenshot_3 Screenshot_4

Про сьогодення аеропорту питаємо Петра Невойта, льотчика, людину, яка раніше працювала в аеропорту та на очах якої з часом він зникав: «Розібраний. Ліквідований. Збанкрутілий», – перші характеристики від Петра Невойта.

«Сьогодні вже немає смуги. Та й не могло бути, адже аеропорт не працює вже приблизно 25 років, а за десять років уся злітна смуга проростає. Зараз тільки будівлі. Виробництво кабельного оптоволокна, щось там залишилось «Украероруху», котельня, ще нитки роблять там. Точно не знаю. Але аеропорту вже давно немає», – говорить Петро Невойт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеропорт у «Півцях» інвентаризують для розміщення військових

За його словами, останньою краплею початку розвалу стало рішення передачі землі до міської ради, через це зросло фінансове навантаження і – як наслідок – відбулось «збанкрутіння».

У всій цій історії вражає нехлюйство місцевої влади, яка діє за принципом «баба з возу – кобилі легше». Голова Шестовицької сільської ради Сергій Медведєв узагалі не захотів спілкуватися на тему аеропорту, через секретаря сільради повідомивши, що нічого про нього не знає, земля належить міській раді, нічого коментувати не може.

Співробітник сільради додала: «Він ще молодий. Нічого про аеропорт не знає». Під носом знаходиться об’єкт, який свого часу мав завдання через небо об’єднувати країни, а сьогодні місцеву владу ця тема навіть не цікавить. Правильно, воно ж не моє, насправді господарський підхід – «моя хата скраю». Такі «господарі» при владі сьогодні продовжують «добивати» рештки сільської інфраструктури. Все те, що не закінчили «попередники».Screenshot_5 Screenshot_6

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Xотите сделать свoе телo кpaсивым как у спopтсменов? Знaкомый pаccказал как подкачать тело не ходя в тренажёрку и не сидя на изнурительных диетах, пoвеpьте этo сaмый инновациoнный и действенный спoсoб. вот мой pезультaт за две недели (извините за спам)! —- http://xx.org.ua/nefedov

Back to top button