Суспільство

У Ніжинській ТГ стартувала програма допомоги пенсіонерам 70+

Кожен мешканець Ніжинської територіальної громади віком 70+ після свого дня народження має право отримати одноразову матеріальну допомогу. Право на отримання цієї допомоги мають жителі Ніжина, сіл Кунашівка, Паливода, Науміське та Переяслівка, які входять до складу Ніжинської територіальної громади.

«До нас від початку бойових дій надходило багато звернень від людей похилого віку. Зокрема, в нашому місті дуже активнаНіжинська міська організація ветеранів України, яка охоплює понад 14 тисяч членів мешканців нашого міста. І були звернення, аби нарахувати з бюджету громади якісь додаткові виплати до пенсій. Зрозуміло, що пенсії в українців невеликі, а в умовах війни це найбільш уразлива категорія населення. Тому ми вивчили досвід інших міст, зокрема Івано-Франківська, Львова, де діють активно подібні програми. Та цього року прийняли на сесії міської ради тазаклали в бюджет кошти на реалізацію цієї програми для допомогилюдям похилого віку, які досягли 70 років і більше. Нехай це невелика допомога, але вона теж важлива, і люди за неї дякують. І я вважаю, що це правильне рішення було. Уже більше як 50 осіб відпочатку року звернулись до Управління соціального захисту м. Ніжин. Перші виплати в цій програмі мають бути вже з початку наступного тижня», – розповів для ЧЕЛАЙН міський голова м. Ніжин Олександр Кодола.

Для подання звернення на отримання одноразової матеріальної допомоги для мешканців Ніжинської ТГ віком 70+ слід мати такі документи та їх копії: паспорт; ідентифікаційний код; довідка про реєстрацію (якщо немає цієї інформації в паспорті); номер банківського рахунку (для тих, хто одержує пенсію на карту).

Допомога надається особам, які досягли визначеного віку, в таких розмірах:

70 – 79 років – 500,00 грн;

80 років – 1000,00 грн;

81 – 84 років – 500,00 грн.;

85 років – 1000,00 грн;

86 – 89 років – 500,00 грн;

90 – 94 роки – 1000,00 грн;

95 років і більше – 2000,00 грн.

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button