Суспільство

У Носівській ОТГ триває літня оздоровча кампанія

*Актуально

У Носівській ОТГ після завершення навчального року в школах розпочали роботу літні оздоровчі табори. Як повідомила секретар Носівської міської ради Людмила Недолуга (обрана від «Нашого краю»), цьогорічна організація роботи таборів із денним перебуванням якісно відрізнялася від попередніх у всіх аспектах. У період із 29 травня по 13 червня в кожному з десяти навчальних закладів освіти громади працювали такі табори, де відпочили понад 700 дітей шкільного віку.

«Під час складання плану роботи таборів враховували насамперед уподобання дітей, можливості для розвитку їхнього потенціалу в процесі ігор і розваг. Крім того, вперше у восьми закладах працювали літні мовні табори, де півтори сотні вихованців мали змогу поглибити свої знання англійської мови», – зазначила Людмила Недолуга.

Юні відпочивальники охоче брали участь у спортивних естафетах, квестах, флешмобах. Активно долучилися до організації дозвілля школярів працівники Носівського будинку дитячої та юнацької творчості, місцевої публічної бібліотеки.

Робота пришкільних таборів забезпечувалася виключно фінансуванням із міського бюджету. Зокрема, вартість двотижневого відпочинку дітвори громади становила понад 355 тис. гривень. Крім того, ініціатива міського голови Володимира Ігнатченка щодо безкоштовного відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій у дитячому закладі «Деснянка» здобула підтримку як депутатів, так і жителів громади.

Торік за кошти міського бюджету оздоровилися 28 дітей. Цього року в бюджеті передбачено 130 тис. гривень, і планується оздоровити не менше 30 дітей. Утім, за словами міського голови, якщо виявиться більше охочих – «не проблема, міська рада забезпечить таку потребу, адже діти – головне в нашому житті».

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button