Суспільство

У Носівці готуються до голосування за проєкти бюджету участі

*Актуально

У Носівській ОТГ, очолюваній представником «Нашого краю» Володимиром Ігнатченком, де більшість у міськраді становлять депутати від цієї політичної сили, готуються до голосування за проєкти бюджету участі. Як повідомила секретар міської ради Людмила Недолуга (представниця «Нашого краю»), цього року вперше в громаді реалізується бюджет участі як механізм залучення місцевих жителів до розподілу частини міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городнянська ОТГ: як вдосконалити бюджет участі в громаді

У Носівській міській раді зареєстровано 15 проєктів, поданих жителями Носівки, Володькової Дівиці та Дослідного. До кінця місяця профільні відділи міської ради подадуть свої висновки щодо проєктів на розгляд координаційної ради, яка й ухвалюватиме відповідне рішення щодо допущення чи недопущення кожного з проєктів до голосування. Із 6 по 19 листопада здійснюється голосування за ті проєкти, що відповідають усім вимогам. Згідно з положенням про громадський бюджет у Носівській ОТГ, голосування відбуватиметься як в електронному варіанті – на офіційному сайті міської ради, так і в паперовому. Працюватимуть пункти для голосування: у старостинських округах – у приміщеннях старостатів, у Носівці – приміщення міської ради та публічної бібліотеки. Право голосу мають громадяни України, які зареєстровані та проживають на території громади, досягли 16 років і отримали паспорт громадянина України. Онлайн-голосування на офіційному веб-сайті Носівської міської ради, розділ «Громадський бюджет (бюджет участі)», шляхом заповнення відповідної електронної форми для голосування; авторизація – через систему BankID. Як у бюлетенях, так і в електронній формі для голосування громадяни можуть вибрати до трьох проєктних пропозицій із запропонованих. Із 20 по 25 листопада, згідно з результатами голосування, будуть названі проєкти-переможці, що будуть реалізовані у 2020 році.

Бюджет участі у Носівській ОТГ дає змогу активним мешканцям реалізувати свої ідеї з покращення благоустрою території, зон відпочинку, пішохідних доріжок, освітлення вулиць, покращення умов життєдіяльності та соціальної адаптації людей з інвалідністю, впровадження альтернативних джерел енергії, організація дозвілля, поліпшення екологічності та комфорту проживання громадян, естетичного вигляду громади, збереження та відновлення історико-культурної спадщини громади, розвиток туризму тощо.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button