ВійнаСуспільство

Мільярди гривень збитків і плани відбудови: що чекає на пошкоджені та зруйновані медзаклади?

Унаслідок активних бойових дій на території Чернігівщини, насамперед через ворожі обстріли, постраждало чимало об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, і закладів охорони здоров’я.

Так, значних руйнувань зазнали Обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб, кардіоцентр, центр для постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС та ветеранів, дитяча стоматологічна поліклініка Чернігова, Чернігівська центральна районна лікарня, амбулаторія загальної практики сімейної медицини в Киїнці, фельдшерсько-акушерський пункт у Количівці та фельдшерський — у Новоселівці. Завдані збитки перевищили мільярд гривень.

Ще 37 медзакладів зазнали пошкоджень різного ступеня на 923 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Практично повністю знищений. Шестовицький міст сьогодні (Фото)

Як зазначають в обласній військовій адміністрації, планується повне відновлення цих медичних закладів, але з наданням нового змісту їхній діяльності. Перший етап – це забезпечення нормальних умов для роботи медиків.

Що стосується тих приміщень, які відбудові не підлягають, то тут йтиметься про створення на базі їхнього майнового комплексу лікувальних закладів іншого змісту та з новими сервісами. До прикладу, на базі зруйнованого кардіологічного центру планується відкрити потужний реабілітаційний для всіх категорій населення, зокрема й учасників бойових дій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button