Суспільство

У парку «Міжрічинський» просять не чіпати совенят

Часто під час прогулянки лісом люди знаходять здорових совенят. Вони нерідко падають, коли намагаються навчитися літати. Багато хто вважає, що пташеня покинуте батьками або травмоване, і забирають його додому.

«Насправді цього робити не можна. Якщо у птаха немає жодних видимих травм, то чіпати його не треба. Згодом воно  повернеться в гніздо. Допомогти можна лише хворим або травмованим совенятам», – зазначають у КЗ «Регіональний ландшафтний парк».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині живе пічник, який майструє груби і пічки однією рукою

Також працівники парку показали світлини совеняти, якого нещодавно вдалося сфотографувати на території парку «Міжрічинський».

194499924_225151115804305_3141367256799689261_n

«Це совеня сови сірої (Strix aluco) – звичайний птах нашої зони. Крім сови сірої, в Парку мешкають: сова біла, сова бородата (внесена до Червоної книги України), сова яструбина, сова вухата, сова болотяна», – повідомляють фахівці парку. Вони також розповіли кілька цікавих фактів про сову:

— слух сови у 10 разів гостріший ніж у людини. Однак він різко погіршується під час дощу, тому вона утримується від полювання у негоду;

— сова не може рухати очима, але здатна повертати голову на 270 градусів;

— у сови три повіки. Кожна повіка має свою функцію: одна для моргання, друга – для сну і ще одна – для підтримки чистоти та здоров’я очей;

— сови – далекоглядні птахи, вони не можуть бачити чітко за кілька сантиметрів від своїх очей;

— сови мають особливе оперення, що допомагає їм безшумно літати.

Фото – КЗ «Регіональний ландшафтний парк»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button