Суспільство

У передмістях Чернігова триває відновлення енергомережі

На Чернігівщині поступово відновлюється пошкоджена інфраструктура, в тому числі й лінії електропередач. На часі — відновлення основної лінії електропостачання села Новоселівка та мікрорайону обласного центру Бобровиця.

З ходом робіт у районі кладовища «Яцево» ознайомився 25 травня перший заступник начальника обласної військової адміністрації Костянтин Мегем.

Так, нині відновлюється лінія електропередач 10 кіловольтів, що заживлює Новоселівку та Яцево. Уже встановлено 36 опор. Найближчим часом почнеться монтаж проводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовжується ремонт альтернативної дороги з Чернігова до Києва

— Обсяг робіт — дуже великий. Адже йдеться не просто про подачу електрики в помешкання споживачів, а повноцінне відновлення мережі. Тобто встановлюються нові опори, проводитиметься нова електролінія. Роботи тривають, але спрогнозувати терміни їх закінчення — важко, — прокоментував Костянтин Мегем.

За словами посадовця, фахівці працюють із залишками матеріалів. Саме з їх постачанням буде основна проблематика. Адже надходили вони в основному з регіонів України, де зараз тривають активні бойові дії.

Нагадаємо, що для відновлення Чернігівщини Кабмін виділив 250 мільйонів гривень. Серед першочергових об’єктів — лікарні, дитячі садочки, система тепло-, водо- та електропостачання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button