Суспільство

У прикордонній громаді Чернігівщини заборонили відвідувати територію біля водойм

Про заборону відвідування місць масового відпочинку біля води повідомляють у Новгород-Сіверській територіальній громаді.

З настанням тепла спостерігається тривожна ситуація з загибеллю людей на водоймах. Попри організовану систему профілактичних заходів із недопущення лиха на воді, все ж трапляються трагічні випадки.

Так, протягом 2023 року на водних об’єктах Новгород-Сіверського району зареєстровано чотири випадки загибелі на водних об’єктах. Головними причинами лиха є порушення правил безпечної поведінки під час купання або користування плавзасобами.

Багато трагедій трапляється з людьми в нетверезому стані, а також дітьми, які, залишившись без нагляду дорослих, вигадують небезпечні розваги поблизу водоймищ. Люди ж молодого віку не задумуються про свою безпеку і проявляють зухвальство та безпечність, порушуючи при цьому елементарні правила поведінки на воді.

Більша частина Новгород-Сіверського району була під окупацією, а в прикордонних населених пунктах Новгород-Сіверської міської територіальної громади продовжуються бойові дії. Відповідно, немає абсолютно безпечної території для відпочинку на водних об’єктах територіальної громади.

Для запобігання загибелі людей на водних об’єктах міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 9 квітня 2024 р., ухвалила рішення заборонити відвідування місць масового відпочинку біля води на території Новгород-Сіверської міської територіальної громади.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button