Суспільство

У Прилуках призупинив роботу місцевий телеканал

Телеканал «ТІМ» із Прилук Чернігівської області призупинив мовлення. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила представниця Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ірина Сенченко. Вона підтвердила цю інформацію «Детектор медіа».

За її словами, мовлення каналу призупинене 1 вересня 2023 року на невизначений термін.
«Відповідне інформування керівництвом телеканалу було надіслане регулятору. Мовлення наразі не здійснюється в кабельній мережі та відсутнє цифрове телебачення у містах Ніжині та Прилуках», — написала вона.

Олександр Поломарчук, директор компанії «ТІМ», у коментарі «Детектор медіа» розказав, що канал призупинив мовлення через економічні причини.

«Це був новинний місцевий канал. Утримання колективу та самого інформаційного каналу коштує великих грошей. Реклама впала до нуля, і зараз ми фінансово не можемо утримувати цей канал. Це суто фінансове питання. Якщо буде можливість, ми відновимо мовлення, але зараз ми не можемо утримувати канал», — сказав він.

Що буде далі з колективом і чи продовжить «ТІМ» мовити у Ютубі, наразі не відомо. Ці питання компанія вирішуватиме впродовж місяця. За словами Олександра Поломарчука, частина співробітників працює на радіостанції «ТІМ», яка продовжує мовлення в Прилуках і районі, а також у Чернігові.

Директор компанії сподівається на розширення радіомережі: «Ми хочемо розвивати радіо в різних містах». Також компанія ТОВ «ТРК «ТІМ»» має ліцензію провайдера і продовжуватиме працювати в цій ніші. Компанія інвестує у посилення своєї мережі, щоби бути більш стійкою до можливих відключень світла, які можуть статись унаслідок ракетних атак росії.

При цьому Олександр Поломарчук звертає увагу на те, що від телевізійних ліцензій компанія не відмовляється, і якщо фінансова ситуація покращиться, планує відновити мовлення: «Ми не відмовляємось від ліцензій, ми лише призупинили. Я мріяв, щоб ми були у Т2, щоб ми мали радіо. І ми це зробили, але зараз економічна ситуація складна».

Нагадаємо, ТОВ «ТРК «ТІМ»» (логотип — «ТІМ») отримало тимчасовий дозвіл на мовлення в цифровому мультиплексі «Зеонбуду» у травні 2022 року. Тоді Нацрада почала видавати дозволи на мовлення у Т2.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button