Суспільство

У Прилуках проведуть повний «облік» собак

Аби вирішити питання з безпритульними тваринами, в Прилуках вирішили створити Реєстр собак, куди заноситимуть усі відомості про тварину та її власника.

Така діяльність проводиться у рамках відповідної програми КП «Послуга», на базі якого діє реабілітаційний центр для тварин, що й займається реєстрацією собак. Допомагає в реалізації такої ініціативи Прилуцький козацький полк, який надає волонтерів. Вони проводять обхід домогосподарств і реєстрацію тварин.

До того ж, ГО «Небайдужі прилучани» зголосилися допомогти підприємству в створенні програмного забезпечення, де й буде електронна база з даними собак.

«Ми плануємо обійти всі господарства в Прилуках. У рамках програми передбачене надання безкоштовної бирки для собаки та паспорта-картки, що складається в двох екземплярах Один надається господарю тварини, інший залишається у нас», – розповідає Роман Савенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Собачий армагедон»: центр Чернігова «захопили» безпритульні собаки

До реєстру входитимуть тільки ті чотирилапі, які мають домівку. Їх вноситимуть у базу для того, щоб у разі, якщо собака загубиться, її можна було ідентифікувати та повернути додому.

«Кількість безпритульних тварин у місті зростає в геометричній прогресії, тому й виникла потреба запроваджувати такі заходи, що зупинили б цю тенденцію», – пояснює керівник реабілітаційного центру.

Тварин розпочали реєструвати два тижні тому. За цей час вдалося охопити половину одного з віддалених районів міста. Але робота продовжуватиметься, поки всі собаки не будуть зареєстровані.

Ще статті по темі

Back to top button