Суспільство

У Прилуках відкрили новозбудований другий корпус місцевої гімназії

Другий корпус гімназії №1 імені Г. Вороного у Прилуках – частина програми Президента України «Велике будівництво». Його почали зводити у 2011 році. Включення проєкту до програми дало потужний імпульс до завершення робіт. Відкрили новозбудований другий корпус місцевої гімназії 23 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрили новий корпус музичної школи

Про новий корпус учні та педагогічний колектив школи мріяли давно. Адже в основній будівлі вкрай не вистачало кабінетів для такої кількості дітей. Загалом в гімназії навчається 820 учнів, персонал закладу — 80 осіб.

Тепер у школярів є ще один модерновий та яскравий корпус, з’єднаний з основною будівлею зручним переходом. Більша частина, а це 480 школярів, перейдуть до просторих і світлих класних кімнат другого корпусу.

Загалом тут 17 класів, з них 3 — комп’ютерні.  Крім цього, облаштовано виробничі майстерні, актовий, хореографічний, спортивний та тренажерний зали, спортивні майданчики. Є образотворча студія, зони відпочинку та самоорганізації учнів. Але головна «родзинка»  — перший у місті басейн, де зможуть займатися не лише учні школи, а й інші діти.

Проєктом передбачено, що в новозбудованому корпусі навчатимуться середні та старші класи. Водночас обидва корпуси працюватимуть як єдина система. Молодші школярі матимуть змогу відвідувати спеціалізовані класи та приміщення, яких немає у старій будівлі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button