Суспільство

У пришкільному таборі Чернігова нацгвардійці провели «Урок мужності» (Фото)

У пришкільному таборі «Веселка», однієї з чернігівських шкіл, нацгвардійці провели «Урок мужності». На початку заходу військовослужбовці розповіли дітям про завдання та функції Національної гвардії України. Після чого інструктори продемонстрували засоби захисту: шоломи та бронежилети, показали як надавати домедичну допомогу.

«Мене вразило, як діти намагаються опанувати користування турнікетами і байдужих не було. Подібні заняття з новим поколінням надихає!», — розповів інструктор з медицини Олексій.

Кінолог та його чотирилапий підопічний Джері-Лі представили вправи із загального та спеціального курсу дресирування службових собак. Діти були в захваті від швидкості, сили та вправності чотирилапого захисника при затриманні умовного злочинця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захиснику «Азовсталі» з Чернігова просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

«Адміністрація школи дуже вдячна військовослужбовцям Чернігівського підрозділу Національної гвардії України за їхній візит до пришкільного табору «Веселка» та за те, що вони долучилися до національно-патріотичного виховання учнів. Сьогодні діти з захопленням спостерігали за роботою спеціалістів кінологів. Також школярі отримали багато яскравих емоцій у цей нелегкий час. Ми дуже вдячні військовослужбовцям і запрошуємо їх ще до нас у гості», — подякувала заступниця директора з навчально-виховної роботи Олена Жовток.

Наприкінці заходу і хлопці, і дівчата без винятку приміряли екіпірування гвардійців, які вони носять кожного дня на службі та під час виконання бойових завдань. А також ніхто не залишився без фотографії з Джері-Лі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України

Ще статті по темі

Back to top button