Суспільство

У Кабміні не поспішають допомагати підтопленим чернігівцям

58 мільйонів – сума компенсації від уряду, що, згідно з експертними висновками, має бути виділена чернігівцям, а також на школи, садочки, лікарні та комунальні підприємства, які зазнали збитків унаслідок підтоплення після злив у червні та липні цього року. Проте це можливо лише за умови, якщо Державна служба з надзвичайних ситуацій України проведе відповідну експертизу і визнає підтоплення в Чернігові надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потоп у Чернігові: стали відомі факти, які вказують на вину влади

Як розповів журналістам ЧЕline начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун, наразі чекають, щоб Кабінет Міністрів дав доручення Державній службі з надзвичайних ситуацій України провести експертний висновок щодо надзвичайної ситуації в місті Чернігові.

«Тричі спілкувався в Києві з секретарем комісії. Станом на п’ятницю доручення з Кабінету Міністрів України не було. Комісія проводиться в ДСНС 1 раз на місяць. Минулого місяця вони зробили документ на ОДА про те, що поки що немає доручення з Кабміну, ми не можемо прийняти нічого, і питання щодо міста Чернігова переноситься на вересень місяць. Чекаємо», – повідомив Григорій Годун.

Щойно буде визнано підтоплення в Чернігові надзвичайною ситуацією регіонального рівня, тоді можна звертатися до Кабінету Міністрів і просити визначену суму. «А скільки виділять, то вже інше питання», – зазначає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Ще статті по темі

Back to top button