Суспільство

У Салтиковій Дівиці відкрили новозбудовану амбулаторію (Фото)

На одну сучасну амбулаторію в Чернігівській області стало більше — у селі Салтикова Дівиця Куликівської громади відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Замовником робіт було Управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Загальні витрати на проєкт склали більш як 5 млн гривень, з них 4,5 мільйона — державні кошти, більш як півмільйона — кошти громади.

За словами Куликівського селищного голови Наталії Халімон, держава зробила чудовий подарунок громаді у вигляді нової амбулаторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 сільських амбулаторій Чернігівщини на фінальній стадії будівництва

«За право отримати на своїй території медзаклад змагалися всі села громади. На вибір саме Салтикової Дівиці вплинули такі фактори: на території села проживає більше тисячі мешканців, на постійній основі працює лікар, і це рекреаційна зона, де багато баз відпочинку і комунальний заклад для дитячого оздоровлення», — розповіла Наталія Халімон.

Чернігівська ОДА передала амбулаторії обладнання вартістю 456 тисяч гривень. Також  придбали новий службовий автомобіль вартістю 499 тисяч гривень.

Салтиково-дівицька амбулаторія – це можливість для більше ніж тисячі жителів сільської території отримувати якісну первинну медичну допомогу за такими напрямками:

— здійснення профілактичних заходів, надання консультацій та акушерсько-гінекологічної допомоги;

— проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних та фізіологічних станів (зокрема, під час вагітності);

— надання екстреної (невідкладної) медичної допомоги чи направлення пацієнта, який її не потребує, для надання йому спеціалізованої або високоспеціалізованої допомоги до відповідних профільних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новгород-Сіверській РДА вирішили питання надання стоматпослуг жителям села Грем’яч

У амбулаторії працюватиме сімейний лікар Сергій Марчук, медичні послуги разом з ним надаватимуть дві медичні сестри, санітарка та водій.

«За своїми функціональними обов’язками я маю провести огляд пацієнта, виміряти тиск, експрес-методом поміряти глюкозу крові. За потреби зробити кардіограму, розшифрувати її, призначити лікування. Також за допомогою сучасного обладнання оглянути вухо, горло, ніс. Якщо є необхідність в денному стаціонарі, то пацієнту є де залишитися. Ця амбулаторія відповідає за всіма показниками тим рекомендаціям, які прописані МОЗ. І за площею, і за наповненням. Усе медичне обладнання, яке отримали від управління охорони здоров’я ОДА, високої якості та хороших виробників», — розповів лікар.

Нагадаємо, що цьогоріч в області  будується 22 нових амбулаторії, з них замовником  робіт 19 об’єктів виступає Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА у  Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Сновському, Сосницькому, Чернігівському районах, і здійснює капітальний ремонт 2 амбулаторій у Бобровицькому та Носівському районах. Ще 3 нові амбулаторії зводяться Іванівською, Корюківською та Носівською  громадами.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button