Суспільство

У санаторії «Остреч» відкриють відділення реабілітації онкохворих

У санаторії «Остреч» відбулася зустріч за участю лікарів різного профілю та представників Фонду соціального страхування.

Обговорювали створення в здравниці реабілітаційного відділення для онкохворих.

Як розповів представник санаторію Ігор Магаляс, з року в рік кількість хворих на рак постійно зростає. А центрів по реабілітації таких людей в області нема.

Окрім покращення загального стану здоров’я в післялікувальний період, надзвичайно важлива і психологічна допомога хворим. Наприклад, жінкам, які в результаті хіміотерапії втратили волосся та мають через це значні психологічні проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині обговорили ідею створення реабілітаційного відділення для онкохворих

За словами Ігоря Магаляса, цей проект починався з консультацій з лікарями та провідними спеціалістами в галузі онкології та реабілітації.

На зустрічі головний лікар обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб розповів, що кожного року кількість хворих на рак збільшується на чотири тисячі. Тому, крім реабілітаційного періоду, важливо впроваджувати нові підходи до лікування та діагностики онкологічних хвороб.

Професор, член-кореспондент НАН України, доктор медичних наук Володимир Ніколаєв провів презентацію сучасних методик лікування та препаратів для боротьби з онкозахворюваннями. Саме його колектив займається розробкою новітніх підходів і методик.

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Володимир Нашиванько розповів про державну програму з підтримки хворих.

Відкриття першої черги реабілітаційного відділення на базі санаторію «Остреч» планується вже 20 серпня.

Джерело: Наше слово

Ще статті по темі

Back to top button