Суспільство

У Седневі буде «соціальна шафа» для обміну одягом і побутовими речами

Селище Седнів – це особлива історична місцина на Чернігівщині. Також тут живуть багато небайдужих людей, які прагнуть розвивати громаду та допомагати іншим.

Зокрема нині Седнів є учасником проєкту «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», у межах якого планують реалізувати багато цікавих проєктів.

«Після деокупації Седнів відвідали представниці Національної ради жінок України на чолі з Людмилою Порохняк–Гановською. Побували гості і в нашому храмі. Також вони на власні очі побачили наслідки окупації і запропонували співпрацю», – зазначає Тимур Блинець (отець Тимон), настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі.

Так громада і стала учасницею вже згаданого проєкту, що фінансується країнами партнерами.

«У межах проєкту в Седневі створюється соціально-культурний центр, який очолює матінка Ольга. Один з аспектів проєкту – «соціальна шафа», тобто обмін одягом, побутовими речами між мешканцями громади. Небайдужі жителі та представниці НРЖУ вже завезли деякі речі в приміщення. Тож хтось, хто має зайве, віддає, а кому потрібно – бере. Чи то одяг, чи то техніку…», – розповів отець Тимон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабували і змушували носити білі пов’язки: отець Тимон із Седнева про окупацію та ситуацію зі Свято-Георгіївським храмом

Примітно, що серед уже завезених речей були дитячі іграшки, які вирішили подарувати Седнівському ліцею.

«У цей воєнний час діточки страждають найбільше. Постійні вибухи, сирени роблять дитинство депресивним і не таким щасливим, яким воно було б у мирний час. Сподіваюся, що ці іграшки хоч на мить відвернуть увагу від сурового сьогодення», – пояснив отець Тимон.

До речі, іграшки дуже яскраві та колоритні, але з-поміж усіх вирізняється Губка Боб.

«Він мені здався найкумеднішим і найвеселішим. Гарний і позитивний персонаж», – сказав духівник.

Соціально-культурний центр розташовуватиметься в Садибі родини Лизогубів, там уже розпочато ремонт приміщення коштом проєкту.

Ірина Осташко

Фото – Тимур Блинець

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button