Суспільство

У селі на Чернігівщині голова громади бореться за чистоту

У селі Іржавець, що на Ічнянщині, Сергій Сирота, староста Іржавецького старостинського округу, постійно закликає місцевих жителів дотримуватися порядку та привести територію довкола своїх садиб у належний вигляд – поприбирати сміття, щебінь, пісок, глину, дрова чи викосити траву. Між тим, за словами очільника громади, не всі односельці адекватно реагують  на такі прохання.

Попри це голова громади знову звертається з проханням до односельців. Навіть нагадує про штрафи для порушників правил благоустрою. Але водночас запевняє, що позитивні зрушення у питанні наведення ладу є. Правда, роботи залишилось ще багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині після розчищання кладовища віднайшли могили закатованих у роки війни (Відео)

«Вкотре звертаюсь із проханням поприбирати на прилеглій до ваших будинків та земельних ділянок території будівельні матеріали, повипилювати чагарники, сухостій, аварійні дерева, гілки, що ростуть в лініях електромереж. Незабаром зима, потрібно буде розчищати вулиці від снігу. А вже зараз, деінде, не може проїхати навіть легковий автомобіль!

Нам вдалося зробити багато, але це ще навіть не половина того, що потрібно.

Цього тижня розчистили парк Шевченка і двом бабусям завезли дрова. Випилюємо вулицю Миру (бугаївку). Хто має час – долучайтесь!

Нагадую: за порушення норм та правил благоустрою винні особи будуть сплачувати штрафи.

Водночас, дякую більшості людей за охайні дворища, узбіччя та територію біля будинків та земельних ділянок», — зазначає Сергій Сирота.

Фото — Сергій Сирота

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button