Суспільство

У селі на Чернігівщині хтось малює «свастику» (Фото)

Нещодавно жителі села Стольне, що на Чернігівщині, помітили на кількох об’єктах у населеному пункті дивні малюнки, схожі на свастику або ж неоднозначну релігійну символіку. У місцевому чаті розгорнулася палка полеміка, у процесі якої визначили, що на малюнках, швидше за все, зображені «коловороти».

З інформації, знайденої в інтернеті, відомо, що символ «коловорота» використовують ультраправі у слов’янських країнах (головним чином, у Росії й Україні) замість свастики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До дня народження Мазепи в Чернігові відкрили копію закладної гербової дошки з гербом гетьмана

Наразі невідомо, хто автор цієї творчості, розповів у коментарі для ЧЕЛАЙН староста Стольненського старостинського округу Костянтин Пасічник, та прибирати малюнки ще не поспішають – шукають тих, хто намалював:

«Наразі ми вирішуємо цю ситуацію. Аналізуємо, шукаємо того чи тих, хто міг це зробити. Скажу так, приблизно вже розуміємо, чиїх рук ця справа. Зараз роздумуємо, як і хто має це прибирати та зафарбовувати. Найближчим часом, я вважаю, впораємося з цим», – розповів у коментарі для «ЧЕЛАЙН» староста Стольненського старостинського округу Костянтин Пасічник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button