Суспільство

Разом – непереможні: у Сновську люди зібрали кошти на тепловізор і тактичні навушники для бійців

Українці – нація нескорених героїв. І тільки разом ми – сила. У цьому не втомлюємося переконуватися. Зокрема, на прикладі сновських волонтерів.

 Яскрава представниця сновської волонтерської родини – Анастасія Крот. Про неї вже була публікація на ЧЕline. Тоді ми розповідали, що вона – студентка і мама трьох дітей, наймолодшому всього три місяці. Але навіть за таких сімейних обставин жінка знаходить можливість для добрих справ і підтримки ЗСУ.

До декрету Анастасія Крот працювала кухарем у Сновській лікарні та паралельно поглиблювала освіту – опановувала ресторанну справу. До речі, навчатися залишився ще рік. А на початку повномасштабної війни їй саме настав час народжувати. Нині в молодої мами справ дуже багато. Та навіть із немовлям на руках вона встигає готувати різні смаколики, і частину з них – на благодійність. Як бачимо, якщо є величезне бажання допомагати, то справі ніщо не завадить.

Водночас варто зазначити, що Анастасія – дуже скромна жінка, і сама каже, що не робить нічого особливого. Усе завдяки небайдужим звичайним людям, які насправді – герої сьогодення.

Сама ж Анастасія почала займатися благодійними справами із початком повномасштабної війни. Тоді ж познайомилася з чернігівською волонтеркою Наталією Орловою, якій передавала випічку – булочки, зефірні седвічі, а Наталія розвозила їх по чернігівських укриттях, у яких містяни переховувалися від бомбардувань. І з часом добрих справ стає дедалі більше.

«Намагаюся допомагати нашим військовим. Солдатам смаколики передавала, кекси пекла, булочки. Бо наших захисників треба підтримувати усім. Також то зефірні букетики, то прянички на благодійність передаю. Потрошку», – у коментарі для ЧЕline зазначила Анастасія Крот.

Нещодавно завдяки Анастасії та багатьом небайдужим людям вдалося реалізувати ще одну добру справу.

298244211_718892485868701_7933556321040533144_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині майстриня готує патріотичну випічку (Фото)

«Звернувся працівник мого чоловіка. Він давно воює, з 2014 року, причому побував у дуже гарячих точках. Щойно почалося повномасштабне вторгнення, знову пішов до війська. Нині він служить на прикордонні нашої Чернігівщини. А в найтяжчий для нашого краю час обороняв із побратимами Чернігів. До речі, двоє його побратимів зі Сновщини отримали тоді поранення. На щастя, нині з ними все добре – разом несуть службу на кордоні. 

Хоч знайомі й давно, раніше цей чоловік ніколи не звертався, тож я зрозуміла, якщо просить, то це дуже потрібно.

На прохання відповіла, що спробую. І на щастя, доволі швидко все вдалося. Люди відгукнулися. Було оголошено збір коштів. Навіть з-за кордону присилали кошти. Тож я вважаю, що цю справу зробили люди, а я просто донесла інформацію. Якусь частину коштів я внесла завдяки продажу своєї випічки. Вважаю,що потрібну суму зібрали швидко, десь за тиждень. За це велика подяка нашим людям», – розповіла Анастасія Крот.

На зібрану суму придбали тепловізор і двоє тактичних навушників. Вони вже у наших захисників. Відвезла все це Анастасія Крот. Причому разом із потрібними речами нашим хлопцям на прикордоння передали смаколики, обереги та дитячі малюночки.

Насамкінець варто зазначити, що на думку Анастасії, її заслуга – мінімальна, усе – завдяки допомозі небайдужих людей. Бо тільки разом – ми сила й непереможні!

До речі, крапку в переліку добрих справ, які реалізують на Сновщині, ставити зарано, бо попереду ще дуже багато роботи.

Ірина Осташко

Фото – Анастасія Крот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще статті по темі

Back to top button