Суспільство

У селі на Чернігівщині сподіваються на нове життя колишньої школи (Фото)

Приклади, коли в селах Чернігівщини різні приміщення стоять порожніми і занедбаними, на жаль, нині непоодинокі. А колись у них лунав дзвінкий дитячий сміх, працювала перукарня, лазня чи ще якась потрібна людям організація.

Є така будівля і в селі Петрушин, що на Чернігівщині. Це колишня школа. Між тим, небайдужі люди намагаються не забувати про це приміщення.

«Місцева молодь організувалася і ми провели невеличкий «суботник» (чи понедільничник?) із прибирання другого поверху школи – просто повимітали сміття і штукатурку.

Навіщо це треба в закритій школі? Нагадаю, ідея «суботника» належить Сашку Льодовому, мені вона сподобалася, але підтримав затію лише Денис Єрофєєв (за що йому окремий респект; усе виникло спонтанно, тож не встигли його попередити) + наша спортивна молодь (взяли лише старших).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського царя Миколу ІІ виховував педагог із Чернігівщини

На жаль, школу вже не відродити. Але ж ще залишається якась надія, що приміщення якось функціонуватиме – початкові класи, бібліотека ще щось. Принаймні щось таке туманно звучало пару-трійку місяців тому з вуст керманичів ОТГ. І хоча ці слова слід, як кажуть, «ділити на 16», та поки що якась надія жевріє. Але й громада не повинна бути байдужою.

Так, легко сказати: та який сенс щось там прибирати, не буде толку, або хай прибирають нові господарі, якщо такі будуть. Тільки ж тоді й інші будуть бачити, що громаді до лампочки та школа і її доля. А можна сказати: ні, нам не байдуже, і ми хочемо продемонструвати на ділі, що переймаємося долею колишньої школи. Не факт, чи вийде щось у підсумку, але ми вболіваємо за школу, ми робимо те, що в наших силах. І в тих же керівників ОТГ буде більше приводів щось таки змінити в сумній долі шкільного приміщення.

Під лежачий камінь вода не тече, хіба не так?

Прибирання – це те невеличке, що ми могли зробити. І просто взяли й прибрали. Хлопцям і дівчатам великий респект», – написав у Facebook Сергій Горобець, адміністратор групи «Село Петрушин Чернігівського району».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Сергій Горобець

Ще статті по темі

Back to top button