Суспільство

У селі на Чернігівщині завершили будівництво сучасної амбулаторії

У селі Кобижча Бобровицького району завершено будівництво нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Її введено в дію замість старого закладу, який розташовувався у приміщенні, збудованому 1901 року і вже не відповідало вимогам надання медичної допомоги населенню.

Як повідомила в.о. головного лікаря Бобровицького районного центру ПМСД Наталія Матюшко, амбулаторія обслуговує понад 4300 жителів місцевої громади. Нині у закладі, оснащеному всім необхідним, працює один сімейний лікар та три середніх медичних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині триває будівництво сільських лікарських амбулаторій сучасного типу

Також завершено реконструкцію і ще однієї амбулаторії загальної практики сімейної медицини – у Салтиковій Дівиці Куликівського району, яка надає допомогу 1700 жителям цього населеного пункту.

Головні напрямки роботи амбулаторій – профілактичні заходи, отримання консультацій та акушерсько-гінекологічної допомоги; проведення діагностики та лікування найпоширеніших хвороб, травм, отруєнь, патологічних та фізіологічних станів (зокрема, під час вагітності); надання екстреної (невідкладної) медичної допомоги чи направлення пацієнта, який її не потребує, для надання йому спеціалізованої або високоспеціалізованої допомоги до відповідних профільних закладів.

Нагадаємо: згідно з Планом перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 рр. та в межах реформи сільської медицини на Чернігівщині триває процес будівництва 21 сучасної сільської лікарської амбулаторії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button