Суспільство

У селі поблизу Чернігова реконструювали лінію електропостачання

Село на понад тисячу чоловік за 17 кілометрів від Чернігова. Два роки тому тут стояли рашисти, обстрілюючи звідси обласний центр й інші сусідні населені пункти. Дісталося і цьому – пошкоджені будинки, соціальна інфраструктура і, звісно ж, лінії електропостачання. Цього року для підвищення якості і надійності електропостачання АТ «Чернігівобленерго» вирішило повністю реконструювати тут повітряну лінію 0,4 кВ, від якої живляться домогосподарства мешканців села. Зробили це у рамках Інвестиційної програми-2024.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники Чернігівщини закликають населення не спалювати суху рослинність

– Повітряна лінії 0,4 кВ, яка забезпечувала електропостачанням мешканців цього населеного пункту, введенна в експлуатацію у 1983 році. Термін її експлуатації складав 40 років. Тут використовувалися дерев’яні опори. Усього їх було 95 штук при загальній кількості 125 штук, що значно впливало на надійність електропостачання споживачів та ускладнювало обслуговування повітряної лінії. Плюс по всій довжині лінії електропередачі росла велика кількість фруктових дерев, що дуже впливало на організацію робіт з розчищення трас ліній електропередачі від кущів та дерев, бо, звісно ж, люди були дуже невдоволені, коли енергетики чіпали бодай якісь їх насадження. Провід цієї лінії мав численні скрутки, корозію, пошкодження жил. Саме тому було прийнято рішення включити цей об’єкт електропостачання в Інвестиційну програму цього року і повністю реконструювати, – пояснює заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза.

По всій довжині лінії енергетики замінили старі дерев’яні опори на нові бетонні, а замість неізольованого проводу змонтували СІП (самонесучий ізольований провід).

– Останнє дозволить забезпечити нормований рівень якості напруги по всій довжині ліній, достатню пропускну здатність за рахунок збільшення перерізу жил ліній, а також забезпечить високу надійність електропостачання споживачів, – уточнює Сергій Віталійович.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button