Суспільство

У селищі на Чернігівщині місцевий піп перепечатав після капелана та священиків ПЦУ могилу воїна

За право вільно жити на рідній землі українці платять надзвичайно високу ціну, адже свої життя за майбутнє без росії віддають кращі сини і дочки України. Тож у нинішній час війна і смерть – ніби брати-близнюки.

Вічний спокій чимало полеглих героїв знаходять у своїх рідних населених пунктах. Але трапляється, що навіть похорон стає майданчиком ворожнечі.

Нещодавно в селищі Березна трапилася, м’яко кажучи, неприємна подія: місцевий духівник перепечатав після капелана і священиків ПЦУ могилу воїна. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив отець Роман, настоятель Катерининського храму в Чернігові.

«Таке час від часу трапляється. Що цікаво, не тільки з полеглими воїнами. І на сьогодні, коли така ситуація в Україні, ті священники, а я їх і священниками не називав би, займаються дурницями. Вони розуміють, у якому вони статусі зараз, але показують свою важливість і важність, обзиваючи і духовенство ПЦУ, і людей.

Це звернулися небайдужі люди та розповіли про цю ситуацію, ще назвали декількох священників, які до сьогодні проводять пропаганду. Це те, що мене мучило, і те, що я написав», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив отець Роман. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська “Jazz-Куліса”: двадцять куліс по тому

За його словами, на похованні героя був капелан від Національної гвардії з Києва, а також духовенство Менського благочиння – кілька священників. І люди кажуть, що тамтешній піп також десь із боку стояв, подалі від людей.

«У тій трапезній, яка йому належить, було поминання. А потім, коли родичі прийшли поминати, він відмовив, поставив свої певні умови. І відповідно, родичі загиблого більше не мали куди звернутися через відсутність альтернативи, тобто церкви ПЦУ. Тому він зробив те, що зробив. Хоча родичів  і тих людей, хто мені це розказав, ситуація турбує і болить», – розповів духівник.

Отець Роман вважає, що вже настав час, аби люди не були байдужими і робили власні висновки про те, що відбувається довкола.

«Із релігійного погляду таких духівників узагалі треба позбавляти сану. Безумовно, хочеться, аби духовенство було свідомим. А якщо це духовенство несвідоме і до сьогодні чекає «руского міра», то, напевне, війна триватиме дуже довго», – вважає священник.

Ситуація не залишила байдужими жителів області. Під постом духівника вони залишили чимало коментарів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button