Суспільство

У сервісному центрі МВС розповіли, який вигляд на практиці має іспит під камерами

Із набуттям чинності нового наказу від МВС складання іспитів на отримання посвідчення водія, теоретичної та практичної частини, відбувається під пильним наглядом не лише інструкторів(за посадою – адміністратори), але й відеокамер.

Як ставляться до нововведення водії і чи зменшилася кількість охочих отримати водійське посвідчення, ми поцікавились у представника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Чернігівській області Олени Куц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги водіїв: спрощено підтвердження водійського стажу

«Кількість водіїв дійсно зменшилася, порівняно з періодом до нововведень, у півтора-два рази. Якщо раніше за день іспит складали в середньому 50-60 осіб, то зараз – 30», – розповіла Олена Куц.

Однак пов’язано зовсім не з побоюванням складати іспит під відеонаглядом. Зараз у сервісному центрі м.Чернігова працюють два адміністратори з 8-годинним робочим днем. У середньому фізично вони можуть прийняти іспити не більше ніж у 30 осіб. Наразі розробляється механізм таким чином, щоб можна було збільшити їх кількість.

Практичний екзамен відбувається у два етапи – на майданчику та на дорозі в місті. Згідно з новим наказом, тривалість кожного етапу проведення практичного іспиту має становити на майданчику — не менше як 10 хвилин, на дорозі — не менше як 20 хвилин. Тобто весь практичний іспит загалом має тривати не менше як 30 хвилин і не довше за годину.

Від початку і до кінця іспиту безперервно здійснюється відеофіксація. Під час іспиту на майданчику знімають ззовні автомобіля, коли їздять містом – відеореєстратор стоїть усередині автомобіля.

Запис із відеореєстраторів у кінці дня передається до спеціального сховища, де зберігається протягом місяця. Якщо людина має якісь претензії до того, як відбувався іспит, упродовж десяти робочих днів вона може оскаржити результати. Для цього необхідно написати заяву, яку розглядає спеціальна комісія. Піднімають записи і дивляться, чи відбувалося те, про що йдеться в заяві.

«Камера людині не заважає, навпаки, є плюсом, що ніхто на іспиті не буде ставитися прискіпливо та вимагати зайвого. Система відеофіксації була розроблена для того, щоб побороти саме упереджене ставлення і можливі корупційні прояви», – зазначає Олена Куц.

Ознайомитися з маршрутами для вдосконалення навичок керування транспортними засобами, а також перевірити свої знання ПДР на онлайн-тренажері можна на сайті Головного сервісного центру МВС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button