Суспільство

У школі №35 – повний апгрейд санвузлів і внутрішніх мереж (Фото)

20 липня в Чернігівській школі №35 розпочався капітальний ремонт санвузлів та інженерних мереж. Цього року капітальний ремонт санвузлів, внутрішніх мереж водопостачання і водовідведення ще буде зроблено в ЗНЗ №№1, 3 та 11 (найбільші школи міста).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН розробили новий порядок створення груп подовженого дня у школах

Питання оновлення санвузлів та їх комунікацій у всіх ЗНЗ міста вже давно на часі. Але, на жаль, провести такі роботи в усіх навчальних закладах одночасно неможливо. Це дороговартісні роботи, такого потужного фінансового ресурсу в бюджеті міста немає. Наприклад, їх капітальний ремонт у школі №35 коштує 2 млн 298 тис. грн. А робити ремонти в туалетних кімнатах без заміни інженерних мереж немає сенсу.

Докладніше про роботи в школі №35 розповіли в Управлінні капітального будівництва міської ради:

«Ця школа досить велика та розподілена на початкову та старшу, в ній навчаються майже 1 300 учнів у 44 класах. У школі є великі, малі та службові санвузли, разом їх 15. У всіх туалетних кімнатах буде зроблено капітальний ремонт одночасно, з повною заміною системи водопостачання та водовідведення в приміщені та підвалі. У спеціалізованих класах хімії та фізики буде також замінено водовідведення й умивальники. Роботи виконує ТОВ «Грандбудінновація»».

Ремонт розпочатий із великих санвузлів старшої школи. Складова частина будівельних робіт менша, ніж складова прокладання трубопроводів, з’єднання їх тощо. Наразі проводиться демонтаж і встановлення сантехніки. Уже виконано 30% робіт. Планується, що до початку навчального року будуть завершені роботи у великих санвузлах початкової та старшої школи, аби не заважати навчальному процесу. Службові туалети ремонтуватимуть в останню чергу. Термін завершення всіх робіт – до 30 листопада.

2018-07-27_124658

2018-07-27_124905

3

2018-07-27_124942

14

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Это уже отремонтированный санузел на фото? Без перегородок? Для старшей школы?

  2. Там написано, что перегородки и двери ещё будут ставить

Back to top button