Суспільство

У сіверянки своя редиска у кінці березня

— У кінці березня буде своя редиска, якщо посіяти через тиждень, говорить Надія Савенко з села Низківка Сновського району. — Сію сорт «престо», сестра з Білорусі привезла. Він суперранньостиглий. 16 днів з моменту сходів — і редиска буде на столі. На тиждень раніше, ніж популярний «французький сніданок».

Уже можна перекопувати землю і ставити металеві дуги під домашній парничок, — радить. — Висота дуг — сантиметрів 50. Накриваю дуги білою прозорою плівкою. Кінці плівки з усіх боків закріплюю, прикидаю землею, щоб ніде не проходило повітря. Хай тиждень грунт прогрівається. Через тиждень можна редиску сіяти. Посіяла і плівку не відкриваю. По плівці постукала рукою, водичка стекла, полила. Редиска сходить минутою. Якщо дуже жарко, парник відкриваю з причілку (бокової напівокруглої частини парника).

Редиску на продаж не вожу. На відміну від розсади перців, помідорів, капусти.

Перці посіяла 23 лютого. Якщо сіяти раніше, то до кінця травня, коли вже можна висаджувати у відкритий грунт, вони переростають.

Помідори усередині квітня висіваю прямо на грядку. Накриваю білим агроволокном. Його по краях закріпляю, але не дуже міцно. Щоб сходи могли агроволокно підняти. Саджанці не пікірую*, і так міцні виростають. Низенькі, загартовані.

* Пікірування — відщипування кореня у молодої розсади, щоб він розгалужувався, і рослина була міцнішою.

Джерело: тижневик «Вісник Ч»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button