Суспільство

У службі зайнятості учасникам АТО допомагають знайти роботу

Від початку року в області лави офіційно зареєстрованих безробітних поповнили 217 демобілізованих учасників антитерористичної операції. Всього ж мали статус безробітного й отримували послуги служби зайнятості 410 осіб цієї категорії, жодна з них не залишилася без уваги. Про це заявила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Колишнім військовим надавалися індивідуальні профконсультаційні послуги, їх запрошували на семінари з техніки пошуку роботи, тренінги з психологічної підтримки, інші заходи цільового призначення.

У результаті протягом січня-червня поточного року для 71 громадянина цієї категорії знайшли роботу, ще 26 – залучено до тимчасової зайнятості, 8 – скеровано на професійне навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пошуку роботи безробітним допомагатимуть кар’єрні радники

Є серед учорашніх військових й такі, які скористалися виплатою допомоги з безробіття одноразово для започаткування власної справи. Так, чернігівець Євгеній Сич вирішив надавати послуги таксі, Володимир Батюта зі Срібного займається роздрібною торгівлею, а Віталій Скорик із Талалаївки розводить тварин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button