Суспільство

У службі зайнятості учасникам АТО гарантують всебічну підтримку

Для учасників антитерористичної операції, які повернулися до мирного життя, робота – це не тільки матеріальна підтримка, а й дієвий спосіб соціальної реабілітації. Це добре розуміють фахівці служби зайнятості та прагнуть якнайшвидше допомогти працевлаштуватися вчорашнім воїнам, і на цьому шляху гарантують індивідуальний підхід та психологічну допомогу.

Насамперед їм пропонують скористатися найбільшою в Україні базою вакансій, якою володіє Державна служба зайнятості. Зокрема, в реєстрі обласної служби зайнятості щодня налічується близько 2 тисяч, а то й більше актуальних вакансій по регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суму, необхідну для «запуску» реабілітаційного центру для атовців

Окрім сприяння в пошуку роботи, учасникам АТО надається ціла низка послуг, а саме: інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, допомога в започаткуванні власної справи, залучення до оплачуваних громадських і тимчасових робіт, для зацікавлених розглядається можливість професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації.

До того ж, у службі зайнятості проводиться ціла низка заходів для цієї категорії клієнтів. Так, інформаційні семінари для демобілізованих військовослужбовців переважно проходять за участі представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, управління праці, фонду соціального захисту інвалідів, бюро правової допомоги.

Тренінги, тематичні семінари з техніки пошуку роботи, з питань професійного навчання та здобуття актуальних на ринку праці професій, із питань організації підприємницької діяльності та самозайнятості, на думку фахівців служби зайнятості, допомагають учасникам АТО підвищити мотивацію до праці, опанувати навики складання резюме та проходження співбесіди з роботодавцями, розроблення бізнес-плану тощо.

Демобілізовані військовослужбовці, які не відкидають для себе можливості продовжити військову справу, залучаються до семінарів з орієнтації на військову службу за контрактом у Збройних силах України.

                                          Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button