Суспільство

У службі зайнятості запроваджують нову модель надання послуг

Задля покращення сервісного обслуговування шукачів роботи і роботодавців службу зайнятості модернізують. Наступного року в її діяльності очікується чимало змін. Про те, які новації буде впроваджено та як зміниться робота фахівців служби зайнятості, йшлося на дводенному семінарі-навчанні, організованому 7-8 грудня в Чернігівському обласному центрі зайнятості. Навчання проводили начальник управління надання послуг населенню Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Інна Бондіні та заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для шкільних їдалень Чернігова та Ніжина служба зайнятості підготувала понад сотню кухарів

Наприкінці жовтня поточного року постановою уряду затверджено зміни в технологічні процеси обслуговування клієнтів служби зайнятості – роботодавців і населення. Це експериментальний проєкт, що реалізовуватиметься впродовж наступного року. Так, у службі зайнятості, окрім кар’єрних радників і консультантів роботодавця, з’являться спеціалізовані кар’єрні радники та адміністратори центрів зайнятості. Ці фахівці будуть зосереджені виключно на вивченні ситуації кожного клієнта, пошуку підходящих вакансій шукачам роботи і персоналу роботодавцям.

За словами Інни Бондіні, акцент роботи служби зайнятості буде зроблено на клієнтоорієнтованість, адресність та оперативність послуг, зручність обслуговування, розвиток електронних сервісів.

Учасники заходу під час навчання розглянули й обговорили функціональні обов’язки кожної категорії фахівців, їх взаємодію, перерозподіл функцій.

Валентина Федусь, ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button