Суспільство

Кому не дадуть субсидії у 2019

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що безробітні у великих містах не отримають субсидії.

«Ми використовуємо легальні джерела інформації щодо доходів громадян. В першу чергу,  Державну фіскальну службу. Так ми отримуємо інформацію про доходи людини, вони і враховуються при нарахуванні субсидії. Так 923 тис. домогосподарств у минулому році показали нульовий дохід, проте вони ж якось живуть? Значить у них доходи є, але ці доходи не бачить ДФС», – розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Переважна частина людей, які вказали нульові доходи, проживає у великих містах, а менша – у сільській місцевості, де рівень безробіття втричі більший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині субсидія призначена понад 165 тисячам домогосподарств

«Якщо людина з великого міста приходить до нас та стверджує, що в неї немає роботи, то у нас є до неї запитання. Тому якщо людина живе у великому місті і не працює, то субсидія їй призначається у тому випадку, якщо вона хвора, що підтверджується відповідними довідками, або вона не працевлаштована з об’єктивних причин та знаходиться на обліку у Центрі зайнятості», – зазначив міністр.

За його словами, вимоги до отримання субсидії у сільській місцевості будуть нижчими, ніж у містах. Це пов’язано з тим, що у селах набагато вищий рівень безробіття, а доходи мізерні.

«Ми робимо, аби люди, які офіційно працюють та платять податки були у кращому становищі, ніж ті хто працює в тіні», – підсумував Рева.

Джерело: ICTV

Ще статті по темі

Back to top button