Суспільство

У Сухополов’янській ОТГ депутати працюють над вирішенням проблем жителів громади

*Актуально

У Сухополов’янській ОТГ відбулася позачергова сесія сільської ради. Як повідомив депутат від «Нашого краю» Сергій Цибенко, і всій фракції, й окремим депутатам вдалося плідно попрацювати та порушити низку важливих для життєдіяльності громади питань.

«Я звернувся до сільського голови Дениса Росовського щодо використання так званих екологічних коштів, що знаходяться на спецрахунках громади, для закупівлі сміттєвозів. Проте почув від голови відповідь: Державна аудиторська служба України пояснила, що використання цих грошей на такі потреби буде порушенням. Щоправда, Держаудит чомусь дав роз’яснення не офіційним листом, а лише телефоном. Тому я попросив сільського голову підготувати офіційну відповідь держслужби. Сподіваюся на оперативне реагування влади. Адже не можна допустити перетворення Сухополов’янської ОТГ на одне велике стихійне сміттєзвалище, що наразі, на жаль, відбувається», – розповів Сергій Цибенко.

Крім того, депутат від «Нашого краю» запропонував звернутися до Прилуцької районної ради щодо передачі в комунальну власність Сухополов’янської громади сміттєвозів, які КП «АРТ-С» орендує у райради. Питання було взяте до розгляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» виступає проти закриття ФАПу в селі

Ішлося під час сесії і про подальшу долю колишнього клубу села Пирогівці. Наразі будівля перебуває у вкрай занедбаному стані: дірявий дах, стіни обвалюються. «Громада села вже не просить, а вимагає навести лад із цією спорудою. Керівництво громади пообіцяло найближчим часом вирішити цю проблему. Триматиму руку на пульсі», – зазначив Сергій Цибенко.

Водночас він був одним із ініціаторів зняття з розгляду питання «Про затвердження Генерального плану сіл Ряшки та Оникіївка Прилуцького району Чернігівської області». «Причина банальна: ні до початку сесії, ні під час неї депутати не мали змоги ознайомитися з генпланом. Голосувати в турборежимі, принаймні фракція «Нашого краю», не буде. До речі, це не перший проєкт рішення, який нам надають без попереднього і ретельного розгляду. Сподіваюся, що посадові особи, відповідальні за підготовку сесії сільської ради, врахують допущені помилки й уникатимуть їх у майбутньому», – пояснив позицію фракції депутат.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button