Суспільство

У сусідній області спалах АЧС: попереджають про вжиття всіх необхідних заходів

У зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней у Пирятинському районі Полтавської області та з метою недопущення потрапляння збудника АЧС на територію Чернігівщини відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації за участі голів сільських і селищних рад, об’єднаних територіальних громад і керівників господарств, де утримуються свині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах АЧС знищує поголів’я свиней на Чернігівщині (Відео)

Комісією рекомендовано:

Забезпечити дотримання вимог «закритого режиму» роботи у господарствах із утримання свиней, відповідно до п.5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 року за №432/30300.

Заборонити ввезення з території Пирятинського району Полтавської області домашніх і диких свиней, сирого м’яса, всіх видів м’ясних продуктів, отриманих від домашніх свиней та диких кабанів, кормів рослинного походження для годівлі, які не зазнали обробки, що гарантує знешкодження вірусу АЧС.

Посилити контроль на автошляхах щодо переміщення живих свиней.

Провести щільний обхід мисливських угідь зони спостереження. У випадку виявлення трупів тварин негайно повідомляти структурні підрозділи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

ГУ Держспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button