Суспільство

У токшоу «Стосується кожного» – продовження історії школярки, яка у 13 років стала мамою

У п’ятницю, 19 листопада, о 18:00 на телеканалі «Інтер» – ексклюзивний випуск «Стосується кожного» – «Дочка школярки». Це продовження історії, яка влітку шокувала Україну. Тоді вся країна обговорювала новину про семикласницю Наталю з Чернігівської області, яка завагітніла від свого 17-річного хлопця Сергія. Глядачі дізналися про юну маму в серпні цього року з випуску токшоу «Стосується кожного» – «Вагітна в 12». А в середині жовтня Наталя народила дівчинку Поліну. Історія мами-дитини викликала пильний інтерес не лише знайомих родини, а й українських ЗМІ. Головне запитання, яке хвилює всіх: яка доля чекає Наталю та її новонароджену дочку?

До студії токшоу приїде 30-річна Людмила – мати Наталії та бабуся Поліни. Вона розповість про те, як її дочка готувалася до пологів. Породіллю з немовлям зустрічали всією сім’єю і в новому будинку. Людмила придбала житло на виплат. За допомогою волонтерів там вдалося облаштувати і кімнату для молодих батьків, які разом не лише виховують доньку, а й чекають на вирок суду для Сергія. Яке покарання чекає 18-річного батька новонародженої дитини за близькі стосунки із 12-річною дівчинкою? Чи готовий хлопець узяти на себе відповідальність за молоду сім’ю? І чи має шанс уникнути ув’язнення, передбаченого законом?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені народила 13-річна дівчина

«Згідно зі статистикою, в Україні перший сексуальний досвід у 12 років відбувається у 13% хлопчиків і 4% дівчаток, – розповідає експерт токшоу Микола Кулеба. – Це тисячі дітей по всій країні, які ризикують опинитися в подібних обставинах замість того, щоб навчатися у школі, мріяти та будувати своє майбутнє. Дівчинка, яка завагітніла у 12 років, у будь-якому випадку – жертва безвідповідальності дорослих. Сьогодні Наташа сидить із дитиною і їй потрібна допомога. Ось тільки хто справді готовий їй допомогти?»

Після появи на світ дитини до молодої мами прикуто ще більше уваги. Органи опіки майже щодня перевіряють умови проживання, стан здоров’я та безпеку дитини. Цього вечора 13-річна Наталя приїде до студії «Стосується кожного», щоб розповісти про свої плани на майбутнє і про те, як змінилося її життя після народження доньки.

Засудити чи підтримати? Яким буде майбутнє немовляти, якщо його мама – сама ще дитина? Про батьківську відповідальність, без огляду на вік, та про нові виклики для дорослих через помилки дітей у студії «Стосується кожного» говоритимуть провідні фахівці країни: психолог Олена Пасічник, педіатр Ганна Горбань, директор IDEMOCRACY з питань захисту прав людей Микола Кулеба, адвокат Мирослава Сорока, багатодітна мати Ольга Яценко, народна артистка України Ольга Сумська.

«Помилки дітей – це найчастіше результат неуважності дорослих, – вважає ведучий токшоу Андрій Данилевич. – Поговоріть зі своїми дітьми про наслідки ранніх статевих стосунків, про контрацепцію, про те, як швидко може закінчитися дитинство та настати доросла відповідальність. Нехай вони якнайдовше побудуть просто щасливими дітьми. Це важливо, і це стосується кожного».

Хто насправді готовий узяти на себе відповідальність за виховання дитини? І які нові подробиці стануть відомі у студії токшоу «Стосується кожного»? Не пропустіть: завтра о 18:00 на «Інтері» – випуск «Дочка школярки».

Пресслужба телеканалу «Інтер»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button