Суспільство

У трьох районах Чернігівщини – епідемія грипу

Із 1 жовтня проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ.

Захворюваність на ГРВІ в Україні не перевищує епідемічний поріг та перебуває на міжсезонному рівні.

За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я області звернулося на 2,1% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ», ніж за попередній тиждень (абс.число – 3167 осіб), в т.ч. дітей на 5,8% (абс.число – 1435 осіб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області зареєстровано майже 1000 хворих на Covid-19

Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 42,1% та відповідає середньорічному рівню для цієї пори року. Серед госпіталізованих (38 осіб) переважають діти (79,0%).

Зареєстровано перевищення епідемічного рівня захворюваності в територіальних громадах Корюківського (Холминська селищна), Ніжинського (Батуринська міська, Борзнянська міська, Вертіївська сільська, Височанська сільська, Мринська сільська, Ніжинська міська), Прилуцького (Варвинська селищна, Линовицька селищна, Парафіївська селищна) районів.

Від початку епідсезону в області вакциновано 1013 осіб, зокрема 87 дітей. За тиждень вакциновано 330 осіб, серед них 7 дітей).

Вакцину від грипу можна придбати в аптечній мережі за власні кошти.

Під час обстеження осіб із респіраторними симптомами методом ПЛР у 23 осіб виділено вірус грипу А не субтипований (м.Бахмач, м.Ніжин, м.Носівка, Ріпкинський район, м.Борзна, м.Чернігів).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button