Суспільство

У центрі Ніжина запрацювала гончарна студія під відкритим небом (Фото)

У Ніжині гончарна студія «ГончарОК» Ніжинського університету ім. Миколи Гоголя провела першу виїзну виставку-майстерню на вулиці Гоголівській, біля церкви Іоана Богослова. Захід провели з метою популяризації гончарства та експериментальної археології, повідомляє mynizhyn.com.

Гончарні вироби можна було не тільки оглянути, але й придбати. Також кожен бажаючий міг спробувати себе у ролі гончара і зліпити власний витвір мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині навчають гончарській справі іноземні «делегації»

Майстер-клас проводили Анастасія та Анна, які представляють гончарну студію «ГончарОК». Нагадаємо, що у Ніжині гончарна студія почала свою роботу 3 грудня 2019 року. Керує нею науковець, археолог, кандидат наук, доцент кафедри всесвітньої історії НДУ Іван Кедун.

«Поки що про нас не весь Ніжин знає, нашій гончарній студії ще і року немає, — розповідає Анастасія. — Постійних відвідувачів у нашій студії ще немає, але періодично на курси до нас ходять 2-3 людини. Ми вийшли до людей, аби прорекламувати нашу студію і гончарство загалом. Наш посуд унікальний, в магазині ви такого не знайдете».

Такій майстер-клас під відкритим небом планують проводити кожної суботи біля церкви Іоана Богослова з 09:00 до 14:00.

Сьогодні бажаючих побути у ролі гончара вишикувалась ціла черга. Робота з майстом безкоштовна, але за матеріал потрібно заплатити символічні гроші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button