Суспільство

У відповідь на «фокуси» Путіна й Лукашенка на Чернігівщині проведуть військові навчання

Українська армія 10-20 лютого проводитиме навчання в різних регіонах держави, аби підготуватися до ймовірного наступу російської армії. Зокрема, й на Чернігівщині. На цьому в ефірі програми «Свобода слова на ICTV» наголосив міністр оборони Олексій Резніков.

За повідомленням видання «Українська правда», Олексій Резніков наголосив, що Росія наразі не сформувала «ударного угруповання» біля кордонів України, але може сформувати його, «для цього їм знадобиться до місяця».

Україна готує своє військо і проведе навчання паралельно з заявленими Росією та Білоруссю спільними навчаннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська військова техніка стала табором поблизу чернігівського кордону

«Вздовж усіх кордонів України з боку Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходиться наземного компоненту 119 тисяч вояків, якщо додати повітряний і морський компонент – це буде 140 тисяч. Це 72 батальйонно-тактичні групи, з яких 11 – у Республіці Білорусь. У них навчання будуть із 10 до 20 лютого. Українські Збройні сили теж працюють – і сьогодні в нас паралельно, дзеркально відбуваються вже навчання. Я назву місця, де вони будуть відбуватися. Це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий Лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса. І це тільки полігони, а ще будуть окремі майданчики, де з 10 до 20 лютого відбуватимуться навчання українських Збройних сил із відпрацюванням можливості застосування українських і «Байрактарів», і «Джавелінів», і NLAW (легкого протитанкового озброєння. – Ред.), які ми нещодавно отримали від Королівства Британії»,  зазначив міністр.

Міністр оборони також сказав, що в Україні кількість засобів ураження вже більша, ніж потенційних мішеней.

«Раніше ми й мріяти не могли таку кількість «Джавелінів» отримувати, вони були заборонені для постачання до України. Сьогодні ми отримали згоду Сполучених Штатів на постачання дуже цікавих речей країнами Балтії – і найближчим часом я маю надію похвалитися перед вами, що ми отримали те, про що давно мріяли», – зазначив Резніков.

У лютому цього року Росія та Білорусь проводять військові навчання «Союзна рішучість – 2022» на території Білорусі, а наступного року планують провести навчання «Щит союзу – 2023» на території Росії.

Для навчань, заявлених на 10-20 лютого 2022 року, Росія перекинула зі своїх східних територій військових і техніку: зокрема С-400 «Тріумф», бронеавтомобілі «Тигр», бойові машини піхоти БМП-3, тягачі МТ-ЛБ, танки Т-80БВ, САУ «Нона» та пересувні розвідувальні пункти тощо

Водночас Росія проводить навчання у Воронезькій області та планує навчання в Ростовській області, що межують з Україною.

Також повідомляється про підкріплення окупованих Росією територій ОРДЛО та Криму.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button